Astrid Sylwan / Triumphs and Disasters

Updatering: [ xx ]

Eskilstuna konstmuseum visas ännu en jättebra utställning, denna gång handlar det om målningar som flödar på stora dukar av den stockholmsbaserade konstnären Astrid Sylwan.

På Eskilstunakurirens webbplats finns en bra artikel som sammanfattar utställningen och presenterar konstnären. Till utställningen har en vacker katalog givits ut i samarbete mellan Astrid Sylwan, Eskilstuna konstmuseum och Galleri Andersson/Sandström. I inledningen till katalogen skriver Sofie Sweger bland annat följande:

“Astrid Sylwans målningar är inte statiska bilder utan frysta ögonblick av ständig rörelse. Det är som att ta fram ett förstoringsglas över ett energifält, känslotillstånd eller en upplevelse och titta noga, förnimma dess väsen och sedan ge det form och uttryck. Vi känner alla till det flyktiga i dessa tillstånd. Det handlar om ögonblick. Närvarande i stunden, upplöst och transformerat i nästa.”

Helt perfekt beskrivet enligt min mening. En spontan association jag fick första gången jag såg utställningen var “ett hot mot dockhemsidyllen”. Den (lite löjliga?) beskrivningen är nog inspirerad av titeln på utställningen och de ibland tjejiga färgerna som sprudlar på tavlorna. Gå och se!

Astrid Sylwan Eskilstuna konstmuseum

Mer om Astrid Sylwan finns på Galleri Andersson/Sandströms webbplats.

Join the Conversation

3 Comments

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.