Kaxiga fåglar; fotografier av Brutus Östling

Ebelingmuseet i Torshälla visar en fotoutställning av fågelfotografen Brutus Östling. Bilderna som visas i stort format i ett något trång galleri är helt otroliga, en del uppvisar en grym exakthet med perfekt skärpa just där den ska vara, en del är mer impressionistiska – med ett fint poetiskt utryck. Mycket mycket sevärt.

I tidningen folket skrevs följande:

I den mångfaldigt prisbelönte naturfotografen Brutus Östlings utställning “Kaxiga fåglar”, bjuds det på fågelbilder tagna i Sverige och utomlands.
Det är både fåglar fångade i dramatiska ögonblick och i stillsamma miljöer. Bland de mest dramatiska är en lappuggla som flyger rakt mot kameran, med ett nyfångat byte i näbben.
– Jag satt längs en grusväg, där jag visste att en uggla brukar passera. När ugglan fick tag på ett byte stack den åt ett annat håll, för att mata sin hona. Sedan kom den tillbaka utan byte. När jag såg hur ugglan flög, bytte jag plats och lyckades få bilden på ugglan med sitt byte, berättar Brutus Östling.
Brutus Östling har fått flera utmärkelser, bland annat Årets naturfotograf 2006 och Nordisk naturfotograf 2007. Han har gjort flertalet böcker som släppts utomlands. “Pingvinliv” blev nominerad till Augustpriset 2006.

Titta även in på fotografens hemsida!

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.