Louisiana: The World is Yours

2009-09-19

Weekendbesök på Nord-Sjælland… och Louisiana är ju en självklarhet. Den nya utställningen heter “The World is Yours” och beskrivs så här på museets hemsida:

“Velkommen til The World is Yours – den største udstilling af samtidskunst på Louisiana i ti år. Hvor 24 markante kunstnere fra hele verden viser værker, der kommunikerer meget direkte med os. Og berører både vores sanser, kroppe, hjerner og hjerter.”

“Her kan vi opleve en sky af mikrofoner, der nynner, synger og snorker (Shilpa Gupta). Blive indfanget af den stærke lugt af sved, indsamlet fra mænd med angstanfald (Sissel Tolaas). Få kuldechok i mødet med Olafur Eliassons isnede kunstbil eller bruge Monica Bonvicinis spejltoilet i Louisianas park – hvis vi ellers tør. I flere af værkerne er der noget foruroligende på færde i tilsyneladende velkendte rum og situationer. Som når demonstranter i stedet for skilte holder spejle op foran ansigterne (Mircea Cantor). Når en tom McDonald’s efterhånden fyldes med vand (Superflex). Eller når man med sin krop kan styre billeder og lyd og tune sig ind på præcis den radiokanal, man vil. Det sidstnævnte værk, Frequency & Volume,
er skabt af Rafael Lozano-Hemmer, og for ham skal kunsten “skabe rammerne om en god fest.””

Louisiana 2009-09-19 (10)

Absolut en kanonfin utställning med många sköna idéer framförda på ett genomarbetat och läckert sätt.
Luktväggen till exempel var inte alls dum…

Recensioner m.m.

Louisiana 2009-09-19 (1) Louisiana 2009-09-19 (11)
Från caféet

Louisiana 2009-09-19 (5) Louisiana 2009-09-19 (2)
Louisiana 2009-09-19 (4) Louisiana 2009-09-19 (7)
Dessa verk är inte från utställningen

Samtliga bilder är tagna av mig, Thomas Hagström, och finns på flickr.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.